Samstag, 20. Oktober 2007

mitt sista projekt i trädgården i år

Jag har planterat något i alla fyra hörn runt mitt lilla växthus, för att jag tycker att den ser inte sååååå väldigt fint ut, så jag hoppas att det nån gång har växt ihop där lite så att den dölja lite växthuset, ger en naturlig skugga åt det hela och gör att det ser jätte fint ut. Så i ett hörn har jag planterat en klätter-ros som heter "Flammentanz" och i ett hörn hade jag köpt en namnlös klätterväxt som blev en "Ringklocka" och runt dom her 2 klätterplantorna har jag fixat var sitt lilla rabatt och begränsat det med stenar som ni ser. Så nu kan man ju ser rosorn lite, innan dess kunde man ju inte ser att det växte något som jag hade planterat, eller??? Jag tycker att det blev fint. I dom andra två hörn planterade jag en vild-vin och en klematis (som jag fick av en kompis), men eftersom jag har planterat allting i år, så har det inte blivit så mycket, förutom Ringklocka, men den är ju bara ettårig, så för nästa år måste jag hitta på något nytt... får ser vad det bli.

Vällkommen




jag vill ju bara visa att inte alla trädgårdar är perfekta... men med lite svett och tid kan man få fint lite här och där...
Så här såg det ut i början av oktober 2007.
Jag har ett stort jordgubbsland, fick i år mer än 15 kg jordgubbar ihop. Jag har 3 gammla äppelträd, många fina hallon, fast i år blev det bara några att äta direkt, några svart- och röd-vinbärbuskar, som alldrig har haft många bär, sedan vi flyttade in här för 6 år sedan.
Jag har ett växthus och har nu i våras anlagt en rabatt framöfr terassen, som har blivit mycket bättre än jag trodde, fast den är långt ifrån fint och klart...
Sen har vi byggt ett tak över våran altan och det är mitt lilla uterum, som jag inredar med inredningsdetaljer och med blommor, fast den bli ju ibland bara ett ställe där man ställa allting... då får jag rensa då och då...
I den här bloggen kan ni följar utveklingen i min trädgård, som är faktiskt 12 860 m² stort, fast mycket skog som ni kan ser i bakgrunden.
Varför jag börjar nu på hösten med en trädgårds-blogg??? ja- för att jag vill försöka planera lite inför nästa saisongen.
Jag bli jätte glad om ni lämna en liten kommentar här nere, så vet jag att ni har varit inne och tittat in.
Alla bilder jag bloggar har jag tagit själv (om det inte stå något annat). Om ni vill använda bilda, så maila mig INNAN. Tack för att du tittade in här och vällkommen tillbaka.
Johanna